Sağlık

Protez Penis Ameliyatı Nasıl Yapılır

Protez Penis Ameliyatı Nasıl Yapılır

Günümüzde birçok erkekte sertleşme problemi olmaktadır. Bu problemler birçok hastalıktan kaynaklı olabildiği gibi psikolojik de olabilmektedir. Sertleşmeyi önlemek için tıbbi tedavilerin yetersiz kaldığı yerlerde protez penis ameliyatı kesin ve kalıcı çözüm olarak erkekler tarafından tercih edilmektedir.

 Protez Penis Nedir?

 Protez penis yani bir diğer adıyla mutluluk çubuğu erkeklerdeki sertleşmenin tedavilere yanıt vermediği yerde erkekler tarafından tercih edilen kesin ve kalıcı bir çözüm yoludur. Bu ameliyat bir saat kadar sürmekte ve de hasta aynı gün taburcu olabilmektedir. Hastanın öyküsü veya doktorun uygun görmesi durumunda hastanede bir günlük bir yatış da olabilmektedir. Ameliyat sırasında penis kan aktarımı yolu ile şişirilmektedir. Bunun hiçbir zararı yoktur ve dışarıdan görülmemektedir. Hastan doktorun da uygun görmesi ile dört altı veya sekiz hafta sonra cinsel hayatına geri dönebilmekte ve de istediği şekil ve uzunlukta ilişkiye girebilmektedir. Ameliyat sertleşmeye kalıcı çözüm bulmakta ancak peniste herhangi bir uzama sağlamamaktadır.

 Protez Penis Çeşitleri Nelerdir?

 Protez penis ameliyatının iki seçeneği vardır ve bu hem hastanın tercihine hem de hekimin hastaya uygunluğuna göre seçilmektedir. Protez penisler ikiye ayrılmaktadır. Bunlar tek parçalı penis protezler ve üç parçalı şişirilebilir penil protezlerdir. Her iki çeşidin de yapılışı farklı olmaktadır bunun uygunluğu için bir üroloji uzmanına danışılmalıdır.

 Protez Penis Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Tek parçalı penil protezler yarım saat ile bir saat arasında süren ameliyatlar ile yapılmaktadır. Operasyonda penisin içerisindeki kanallara protez yerleştirilmektedir. Halk arasında buna mutluluk çubuğu denmektedir. Tek parçalı protez ameliyatı genel anestezi ile yapılmaktadır. Penis altına küçük bir kesi yapılır. Bazen operasyon bel altının uyuşturulması ile de yapılabilmektedir. Doktor hastaya uygun olarak protezleri hesaplamakta ve operasyon için bir plan çizmektedir. Bu operasyon kısa sürmektedir bu yüzden de enfeksiyon risk taşımaktadır.

 Üç parçalı şişirilebilir penil protezler ise hidrolik prensip ile çalışmaktadır. Bir adet sıvı rezervuar, bir adet pompa ve iki adet silindir ile çalışmaktadır. Üç parçalı şişirilebilir penil protez ameliyatı tek parçalı penil protez ameliyatına göre daha uzun sürmektedir. Daha uzun sürse bile süresi genelde bir saat kadar olmaktadır.

 Penil protez ameliyatlarının sigorta tarafından karşılanıp karşılanmadığı da çokça merak edilmektedir. Bazı durumlarda ameliyatlar sigorta tarafından karşılanabilmektedir. Bunu öğrenmek için hastanın öyküsünü bilmek gerekmektedir. Eğer ameliyat hakkında bilgi almak istiyorsanız mutlulukcubugu.com sitesi üzerinden üroloji uzmanları ile iletişime geçerek en uygun tedaviyi öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com adresini ziyaret ederek, tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir