Gündem

Taşınabilir Tiny House Nedir?

 

Taşınabilir tiny house nedir sorusunu kısaca açıklamak isteriz. Maksimum 3 metrelik genişliğe ve 8 metreyi bulan uzunluğa sahip olan taşınabilir Tiny House modellerinin yükseklikleri de en fazla 3.20 cm olabilmektedir. Üretim aşaması tamamlandıktan sonra özel vinç veya çekiciler yardımı ile teslim edilmektedir. Taşınabilir Tiny House fiyatları da pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Taşınabilir Tiny House modellerinin üretim aşamasının tamamlanmasının hemen ardından, uygun olan zemine yerleştirilmektedir. Taşınabilir tiny house evin zeminden minimum 50 cm yükseklikte bulunması gerekmektedir. Ayrıca özel olarak tasarlanmış olan ızgaralar üzerine yerleştirilmektedir.

Sabit Ev Nedir?
Sabit ev nedir ve özellikleri merak edilmektedir. Diğer evlerin yükseklik ve ölçülerinden farklı olarak üretilmektedir. Ahşap ev olarak da tanımlanan sabit evler ise, diğer tiny house modellerine göre biraz daha farklı fiyat aralıklarında olabilmektedir. İmarsız arazilerde kullanımına izin verilmeyen sabit ev modelleri için özellikle ilgili belediyeden yapı kayıt izninin alınması şartı bulunmaktadır. Sadece imarlı arazilerde kullanım iznine sahip olan sabit ev modellerinde fiyatlar, iç ve dış kaplama için kullanılacak olan ahşap ve ağaç kalitesine ve cinsine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Sabit Tiny House Yasal Mı?
Sabit tiny house yasal mı sorusu siz değerli müşterilerimizin en çok merak ettiği konulardan biridir. Pek çok kişi tiny house modellerinin tekerlekli mini ev olduğunu düşünmektedir. Ancak tiny house modellerini sabit olarak da uygun bir arazi üzerine yaptırabilir ve kullanabilirsiniz. Özellikle pandemi döneminde Avrupa’da bir akım olarak başlayan ve ülkemize kadar ulaşan sabit tiny house modelleri ile, doğa ile iç çe bir yaşantı sürebilirsiniz. Sabit tiny house modeli yasal olmakla birlikte, çekme tiny house modeli için karayolu kanununa tabi olmak yeterli olmaktadır.

Sabit tiny house kullanmak imar izni gerektirmektedir. Herhangi bir plakaya veya ruhsata gerek duyulmadan, sadece imar izni ile ilgili arazi üzerine kurulum yapılabilmektedir. Ancak çekme karavan araçlar ile birlikte hareket ettirilerek istenildiği yere götürülebildiği için, karayolları kanunu içerisindeki şartları taşıyor olması gerekmektedir. Çünkü taşınabilir minik evler ruhsatı ve aynı zamanda plakası da bulunmaktadır. Taşınabilir ve sabit tiny house modelleri için gerekli olan izinlerin yerine getirilmesi sonucunda kısa sürede evi kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak sabit tiny house modellerinin imar izninin ilgili arazi üzerinde olup olmadığının öğrenilmesi gerekmektedir.

Tiny House İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Günümüzün en popüler yaşam alanları içerisinde bulunan tiny house modelleri hakkında pek çok şey merak edilmektedir. Tiny house modellerinin satın alınma süreci veya kiralanabiliyor olup olmadığı gibi pek çok konuyu merak ediyor olabilirsiniz. Tiny house ile ilgili sıkça sorulan sorular listesine göz gezdirerek tüm merak ettiklerinizin yanıtlarını bulabilirsiniz.

Tekerlekli Ev Fiyatı Neden Yüksek?
Tiny house tekerlekli ev fiyatlarının bu denli yüksek olmasının nedeni, ürünlerin üretim aşamasında kullanılan malzemelerin kalitesidir. Ayrıca ürün kalitesi kadar, tekerlekli evlerin tasarımı, dış görselliği ve iç dizaynı da yine fiyatların yüksek olmasına neden olabilmektedir. Tiny house tekerlekli veya sabit modellerin fiyatları hakkında daha sağlıklı bilgi almak için dilediğiniz zaman firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Tiny House İçin Bu Kadar Para Verilmesi Mantıklı Mı?
Tiny house modellerinden herhangi birine sahip olmak, tamamen siz değerli müşterilerimizin kişisel taleplerine bağlıdır. Eğer daha huzurlu ve doğa ile iç içe bir minimal yaşam sürmek istiyorsanız, sizler de seçiminizi tiny house modellerinden yana yapabilirsiniz. Ülkemizde de özellikle salgın ile birlikte bahçeli ve doğa ile iç içe yaşanacak evlere olan talep artmıştır. Bunun için, bütçenizi sarsmadan ve en önemlisi de taşınabilir özelliğe sahip olan bir minik ev istiyorsanız, tiny house modelleri sizler için de uygundur. Eğer imar izni olan bir araziniz var ise, sabit bir Tiny House modeli yaptırabilirsiniz. Yazlık veya hafta sonu giderek kalabileceğiniz bir bahçe evi olarak da tiny house modellerini kullanabilirsiniz.

Sayfa: peratinyhouse.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir