Genel

Azerbaycan Diller Üniversitesi

Azerbaycan Diller Üniversitesi

Azerbaycan Diller Üniversitesi, çeviri ve yabancı dil bölümleri için en çok tercih edilen Azerbaycan üniversitesidir. Üniversitenin tarihi, 1937 yılında Azerbaycan Pedagoji Enstitüsü Diller Fakültesi’nin ayrılarak bağımsız yeni bir yapıda öğretime başladığı Yabancı Diller Fakültesi zamanına kadar dayanmaktadır. 1939 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan ve İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi konu alanlarında öğretim çeşitliliğini daha da genişleten öğretmenlere olan yoğun talep, 1940 yılında Yabancı Diller Enstitüsü’nün kurulmasına karar verilmesini sağlamıştır. 1941 yılında İkinci Dünya Savaşı sırasında bir süre bağımsız eğitiminden kaçınan fakülte, 1947 yılına kadar Azerbaycan Pedagoji Enstitüsü’nde ders vermiştir. Enstitü 3 fakülte ve 8 bölümde öğretime başlamış, daha sonra 12 bölümde eğitim hayatına devam etmiştir.

Derin bir tarihi geçmişe sahip olan Azerbaycan Diller Üniversitesi, 8 fakülte ve 21 bölümde binlerce öğrenci yetiştirmeye devam etmektedir.7

Günümüzde Azerbaycan Diller Üniversitesi

İngilizce, Almanca ve Fransızca fakülte ve fakültelere olan büyük talep, 1939 yılında eğitim çeşitliliğinin artmasına ve 1940 yılında Yabancı Diller Enstitüsü’nün kurulmasına neden olmuştur.  1984 yılında Azerbaycan Dilbilim Üniversitesi’nin eğitiminde çevirmen ihtiyacını karşılamak için bir bölüm açıldığı için, kurum 1996 yılına kadar Azerbaycan Devlet Dil Bilimleri Enstitüsü’nü ve son olarak 2000 yılında Azerbaycan Devlet Dil Bilimleri Üniversitesi statüsünü almıştır.

Azerbaycan Diller Üniversitesi bünyesinde 2 İngilizce fakültesi bulunmaktadır. İngilizce fakültesi 1’de 8 bölüm bulunmaktadır. İngilizce fakültesi 2’de ise 5 bölüm bulunmaktadır. Yaklaşık 500 öğrencinin öğrenim gördüğü tercüme fakültesinde İngilizce ’den Azerice ve Rusçaya, Fransızcadan Azerice ve Rusçaya, Korece’den Azerice ve Rusçaya, İtalyancadan Azerice ve Rusçaya, İspanyolcadan Azerice ve Rusçaya ve Almanya’dan Azerice ve Rusçaya tercüme dilleri eğitimi verilmektedir.

Uluslararası İlişkiler ve Bölgecilik Fakültesi

5 bölümde modern eğitim anlayışına sahip yüksek nitelikli fakülte; Avrupa, Amerika ve Ortadoğu ülkelerinde uluslararası ilişkiler dersleri vermektedir. Uluslararası ilişkiler konusunda eğitim programları İskoçya, Fransa, İngiltere, İspanya ve Almanya gibi Batı Avrupa ülkelerinden İsveç, Norveç ve Finlandiya gibi İskandinav ülkelerine, Ortadoğu ülkelerinden Azerbaycan’a kadar dünyanın birçok ülkesini kapsamaktadır.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

Formun Üstü

Formun Altı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir