1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doğa harikası longoz 140 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı

Doğa harikası longoz 140 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAKARYA (İGFA) – Doğa harikası Acarlar Longozu 2023’te 140 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesine geçtikten sonra yeni bir görünüme kavuşan Acarlar Longozu, özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

7,5 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin tek parça halindeki en uzun su basar ormanı olan Acarlar Longozu, Büyükşehir uhdesine geçtikten sonra doğallığına zarar verilmeden baştan sona yenilenmiş, peyzaj, çevre düzenlemeleri ile yöresel ürün satış merkezi, hediyelik eşya ofisi ve kafeterya gibi sosyal tesisler eklenerek doğal güzelliğe renk katılmıştı.

Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan longozda ayrıca 600 metrelik ahşap yürüyüş yolu 1 buçuk kilometreye kadar çıkarılmıştı. 74 familya ile dünyada nadir görülen 3 endemik bitkininde yer aldığı 187 cins bitki ve 226 taksonu, 215 farklı kuş, 22 sürüngen, 36 memeli, 6 balık türünün yaşadığıAcarlar Longozu, Sakarya’nın doğal güzelliklerinden bir tanesi olarak haftanın her günü ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğa harikası longoz 140 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı
Yorum Yap
Giriş Yap

Dolar Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Sosyal Medya Yönetimi - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Yaşam - Erkek Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları - Takipçi satın al - E-Pin Satış -